AMSTERDAM - De Three Sisters New York Steakhouse aan het Rembrandtplein in Amsterdam opent volgende week weer zijn deuren. Dat heeft een woordvoerder van Heineken vrijdag gemeld.

De bierbrouwer ontruimde het pand van wijlen Sjoerd Kooistra half mei omdat de horecamagnaat een huurachterstand van 1 miljoen euro niet had betaald. In totaal had de horecamagnaat tientallen miljoenen euro's schuld bij Heineken.

De bierbrouwer meldde na de zelfmoord van Kooistra eind juni alles in het werk te willen stellen om de tientallen cafés van de horecamagnaat in het land open te houden. ''De heropening van Three Sisters is de eerste stap in de goede richting'', aldus de zegsman.

Ontruimen

In totaal is op dit moment een handvol kroegen van Kooistra dicht. De rechter heeft Heineken begin juli toestemming gegeven om er nog acht in Amsterdam, Nijmegen en Eindhoven te ontruimen.

Heineken heeft dit nog niet gedaan en overlegt al enkele weken met de erven van Kooistra. Die gesprekken verlopen ''zeer constructief'', aldus de woordvoerder. ''Maar het kost tijd, omdat we de situatie van elk café apart moeten bekijken en doorlichten.''

Kort geding

In Groningen dient volgende week vrijdag een kort geding tussen Heineken en één van de BV's van wijlen Kooistra.

Maar de bierbrouwer stelt dat dit slechts gaat om een ''formeel geding'', waarin enkele ''administratieve obstakels moeten worden weggenomen die verdere exploitatie van een aantal panden in de weg staan.''