AMSTERDAM - De politie is nog op zoek naar de dader of daders van de schietpartij woensdag in Amsterdam-West. Daarbij kwam de 37-jarige Clyde de Jezus om. Het slachtoffer was een bekende van politie en justitie.

Een woordvoerder van de politie liet donderdag weten dat de dader of daders nog voortvluchtig zijn. Ook de vluchtauto is nog spoorloos.

De politie is donderdag onder meer bezig met een buurtonderzoek. Zij roept getuigen of personen die iets over de schietpartij kunnen vertellen, op zich te melden.

De politie kon verder nog geen informatie geven over het incident. Zij houdt nog steeds met alle motieven rekening, ook met een afrekening in het criminele circuit.

Pannenkoekenhuis

Het slachtoffer was een goede vriend van Boneka Belserang. Die werd begin februari 2009 samen met Yassin Chakor in Leiderdorp doodgeschoten bij een pannenkoekenhuis vlakbij de snelweg A4.

Belserang werd eerder veroordeeld tot vijf jaar cel wegens een dodelijke schietpartij in een Amsterdamse parkeergarage begin 2005.

De Jezus zelf had een strafblad met daarop verscheidene misdrijven. Zo werd hij begin jaren negentig tot zes jaar cel veroordeeld wegens onder meer diefstal met geweld in vereniging. Eind 2008 kreeg hij een jaar gevangenisstraf voor wapenbezit.