ARNHEM - De werkzaamheden bij station Arnhem liggen weer op schema. Dat meldde een woordvoerster van ProRail maandag. Voor het weekeinde ontstond vertraging door uitgelopen heiwerkzaamheden en een onverwachte grondsanering.

Bij het station van Arnhem werkt ProRail aan een ongelijkvloerse kruising voor treinen en aan een nieuw perron.

Vorige week moesten bouwvakkers twee nachten lang doorgaan met heien om verloren tijd in te halen. ProRail bood 425 omwonenden van het spoor twee gratis hotelovernachtingen aan. Van dat aanbod maakten 75 mensen gebruik, aldus de woordvoerster.

Rond het station zijn dagelijks tweehonderd bouwvakkers in de weer. Op de drukste momenten lopen er zelfs vierhonderd rond, aldus ProRail.

Klachten

Het bedrijf ontvangt dagelijks circa zeven klachten van omwonenden. ''Die gaan niet alleen over geluidsoverlast, maar ook over bouwverkeer of modder op de weg. We proberen de meeste klachten direct te verhelpen.''

De bouwactiviteiten moeten zondag 22 augustus klaar zijn. Tot die tijd rijden er geen treinen van en naar Nijmegen, Ede-Wageningen en Zetten-Andelst. De NS zet bussen in.

''Het vervangende vervoer loopt op rolletjes. We krijgen zelfs complimenten van reizigers'', zegt een NS-woordvoerster. Iedere tien minuten rijden er bussen ter vervanging van de trein.

Werk station Arnhem