DEN HAAG - Twee zussen uit Ridderkerk die een derde vrouw hebben vermoord omdat zij een verhouding met de man van de oudste zus zou hebben, moeten de gevangenis in.

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde de oudste zus vrijdag tot vijftien jaar cel, haar zusje moet vijf jaar het gevang in.

De twee vrouwen hebben hun best gedaan de moord eruit te laten zien als een zelfmoord.

De oudste zus dwong het slachtoffer een afscheidsbrief te schrijven en medicijnen en bleekwater in te nemen. Vervolgens moest ze met een touw om haar nek ergens op stappen. Uiteindelijk wurgde de vrouw het slachtoffer.

Jongste zus

De jongste zus was volgens het hof steeds in de woning van het slachtoffer aanwezig en deed niets om de dood van de vrouw, die vijftien weken zwanger was, te voorkomen.

De vrouwen waren zo gewiekst om een colablikje en een asbak met sigarettenpeuken mee te nemen, om hun betrokkenheid bij de moord te verhullen.

Verhouding

Aanvankelijk gingen de vrouwen naar het huis van de 'rivale' om met haar te praten. De oudste zus vermoedde dat de vrouw al jaren een verhouding had met haar man.

Uit angst haar man en stiefdochter kwijt te raken, besloot ze uiteindelijk de Ridderkerkse uit de weg te ruimen.

De rechtbank veroordeelde de oudste zus ook al tot vijftien jaar, maar sprak de jongere vrouw vrij. Het hof vindt nu echter dat de jongste zus medepleegster van de moord is.

Aan de straf voor de oudere vrouw heeft het hof niets willen veranderen, mede omdat de vrouw weigert mee te werken aan psychisch en gedragskundig onderzoek.