HELMOND - De technische recherche doet vrijdagochtend onderzoek in en om een coffeeshop in Helmond waar volgens de brandweer rond 03.45 uur een harde knal is gehoord en volgens de eerste melding iets naar binnen was gegooid.

Ramen zijn gesneuveld. De brandweer heeft geholpen met puinruimen, aldus een woordvoerster.

De politie liet vrijdagochtend weten dat er een explosie is geweest, maar dat over de oorzaak nog niets bekend is. Er was op het moment van de explosie niemand in de zaak en er raakte niemand gewond.

De eigenaar van de coffeeshop vertelde desgevraagd via zijn advocaat dat er een steen naar binnen is gegooid en daarna een bom.

De eigenaar en zijn partner lagen te slapen op de eerste etage. De daders zijn op een motor gevlucht.

Aanslag

De advocaat spreekt van een aanslag. De ruiten zijn van binnen naar buiten geblazen, tot aan de overkant van de straat.

De coffeeshophouder heeft geen idee wie er achter zit maar jaloezie moet een rol hebben gespeeld, denkt raadsman Marc van den Boomen.

Coffeeshop Carpe Diem ging onlangs open als de tweede coffeeshop in Helmond. Er waren veel gegadigden om de tweede shop in het de Brabantse plaats te exploiteren.

Terreinwagen

Toen de coffeeshop nog in aanbouw was, reed er al eens een terreinwagen naar binnen. De politie gaat in dat geval uit van opzet. De bestuurder is nooit gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

Ontploffing coffeeshop