ZANDVOORT - Op het circuit van Zandvoort is donderdagmiddag een bestuurder van een open raceauto omgekomen. De wagen vloog tijdens het rijden in brand. De 51-jarige coureur uit Jistrum kon er niet meer op tijd uitkomen en kwam ter plekke om.

De 51-jarige coureur uit Jistrum kon er niet meer op tijd uitkomen en kwam ter plekke om.

Dat liet de politie weten. Zij meldde eerder nog dat de raceauto uit de bocht vloog en toen vlam vatte, maar dat bleek niet te kloppen.

Een traumahelikopter en de ambulance rukten nog uit om het slachtoffer te redden, maar zij waren er niet op tijd. Het is nog onduidelijk hoe de auto in brand kon vliegen. De politie doet daar onderzoek naar.

Aangeslagen

Het slachtoffer was geen professionele coureur, aldus directeur van het circuit Erik Weijers. Donderdag was er in Zandvoort een zogeheten 'experience-dag'. Daarbij kunnen particulieren kennismaken met de racesport.

Weijers liet weten ''redelijk aangeslagen'' te zijn door het ongeval. Het soort auto dat verongelukte, een Formule Ford, blijft voorlopig langs de kant staan. Het programma op het circuit voor de komende tijd blijft echter ongewijzigd. De reden daarvoor is dat het ongeluk niets te maken had met de veiligheid op het circuit.

Williamson

Het is vandaag precies 37 jaar geleden dat er op het duinencircuit een ander dodelijk ongeluk plaatsvond. Tijdens de Formule 1-race van 1973 verbrandde de Brit Roger Williamson levend nadat hij in zijn March over de kop was geslagen en zijn wagen vlam vatte.