DEN HAAG - De Raad voor de Kinderbescherming gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Middelburg in de zaak van de 14-jarige zeilster Laura Dekker. Dat heeft een woordvoerder woensdag laten weten.

''Wij willen dat er een einde komt aan de procedures. Er is nu helderheid. De ouders van Laura zijn verantwoordelijk en het is nu aan hen om haar te behoeden voor onnodige risico's'', aldus de woordvoerder.

Dekker wil solo een zeiltocht maken rond de wereld. Zij kon die droom niet verwezenlijken, omdat zij onder toezicht stond van Jeugdzorg.

Ondertoezichtstelling

De rechtbank in Middelburg hief de ondertoezichtstelling dinsdag op. De Raad voor de Kinderbescherming had juist gevraagd de maatregel te verlengen. De tiener is van plan binnen twee weken aan haar reis te beginnen.

Laura's advocaat Peter de Lange zei in een reactie de beslissing van de Raad voor de Kinderbescherming af te zien van hoger beroep, ''een wijs besluit'' te vinden. ''En geweldig goed nieuws dat er een einde komt aan de juridische procedures en daarmee aan de belasting van Laura.''

Laura en haar familie zijn ook ''heel, heel blij'', aldus De Lange.