BERGEN - In het duingebied rond Bergen is dinsdag voor de derde dag op rij brand uitgebroken. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Het duingebied wordt sinds augustus vorig jaar geteisterd door branden.

De autoriteiten gaan uit van brandstichting.

Dinsdag was het rond 16.00 uur raak in de duinen bij Egmond-Binnen. Door snel ingrijpen van de brandweer ging niet meer dan 900 vierkante meter bosgebied verloren.

Ook zondag en maandag werd erger voorkomen doordat de brandweer vlot bij de beginnende bosbrandjes aanwezig was. De gemeente Bergen trof onlangs nog extra preventieve maatregelen.

Bluswater

Sinds half juli rukt de brandweer bij elke brandmelding in het duingebied direct met zes auto's uit in plaats van een. In mei werden in het gebied bovendien twee watercontainers en een waterwagen geplaatst, zodat de brandweer bij een bosbrand sneller over bluswater kan beschikken.

De bosbranden in het Bergense duingebied begonnen in augustus 2009. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op.

In april dit jaar werd Bergen aan Zee nog uren ontruimd wegens een grote duinbrand. Begin juli braken ook al twee kleine duinbrandjes uit.