JOHANNESBURG - De Spaanse voetbalfan die vlak voor de aftrap van de WK-finale de grasmat oprende, is bestraft met een kleine boete.

Jaume Marquet Cot wilde een traditionele Catalaanse hoed over de wereldbeker trekken, maar een beveilingsmedewerker werkte hem net op tijd tegen de grond. De Zuid-Afrikaanse rechter kon er blijkbaar de humor van inzien en gaf hem slechts een geldstraf van 210 euro.

De Spanjaard, die zichzelf Jimmy Jump noemt, is berucht om zijn stunts bij grote sportevenementen.

Hij spurtte over het veld bij de Champions League-finale van 2007 (AC Milan - Liverpool), de halve finale van het EK in 2008 (Duitsland-Turkije) en meerdere wedstrijden van Barcelona.

Vorig jaar sprong hij tijdens de eindstrijd van Roland Garros op het centercourt en knuffelde hij de Zwitserse tennisser Roger Federer.

Eurovisie Songfestival

Daarnaast zorgde Jimmy Jump dit jaar bij het Eurovisie Songfestival voor grote consternatie door tijdens het optreden van Spanje doodleuk mee te dansen tussen de muzikanten. Bij de Spaanse bekerfinale van het waterpolo, tussen Sabadell en Athletic Barcelona, nam hij een duik in het water.

De politie houdt de stuntman steeds beter in de gaten. Toen de Spanjaard bij de Europacupwedstrijd tussen Celtic en Barcelona kwam opdagen, werd hij op de tribune omsingeld door vijf agenten, die hem geen moment uit het oog verloren. In Zuid-Afrika was de beveiliging duidelijk minder scherp.

Man probeert beker te pakken