AMSTERDAM - Door hevig noodweer zijn maandag vier gewonden gevallen bij het opzetten van podiumtenten voor het stunt -en motorcrossfestijn de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Windhozen van 100 kilometer per uur bliezen de tenten omver. Dat meldde de politie maandag. Het festival wordt komend weekeinde gehouden.

Over de ernst van het letsel is nog niks duidelijk. Ambulances, brandweer en politie zijn ter plekke.

Medewerkers

Mogelijk liggen er nog medewerkers onder de ingestorte tenten. Er wordt met man en macht gezocht naar alle medewerkers die op het festivalterrein bezig waren met de opbouw.

Volgens De Gelderlander waren er op het moment van het noodweer zo'n 200 mensen aan het werk. Het hoofdpodium en de grote tent zouden totaal zijn vernield.

Rond 13.00 uur raasde het noodweer, dat ook elders in het land schade veroorzaakte, over het festivalterrein. Er zouden windhozen over het terrein zijn getrokken, maar de politie sluit niet uit dat het heftige rukwinden waren.

Organisatie

De organisatie van het festijn Zwarte Cross in Lichtenvoorde, dat voor komend weekeinde op het programma staat, streeft ernaar het evenement door te laten gaan. Dat zei een woordvoerder van de organisatie.

De organisatie is bezig de materiële schade in kaart te brengen. In de grootste tent die is vernield was plaats voor achtduizend mensen.

Het Zwarte Cross is een van de grootste muziekfestivals van Nederland. Vorig jaar kwamen er 132 duizend bezoekers af op Zwarte Cross.

Op Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's (1, 2, 3, 4) van het festivalterrein.

Noodweer Zwarte Cross