JOHANNESBURG - Prins Willem-Alexander was twee uur voor het begin van de WK-finale tegen Spanje in Johannesburg vrijwel sprakeloos.

''De zenuwen gieren door mijn keel. Daardoor kan ik bijna niks meer zeggen. Ik weet ook niet waar ik moet kijken, zo zenuwachtig ben ik'', liet de kroonprins zondagavond vanuit het stadion weten bij de NOS-televisie.

Willem-Alexander waagde zich niet aan een voorspelling over de uitslag. ''Ik doe niet aan prognoses. Maar ik weet wel dat heel Nederland trots is op ons elftal. Als ze er nog een schepje bovenop doen, kan het zowel hier in Johannesburg als in Nederland een waanzinnig feest worden.''

Bijgelovig

Prins Willem-Alexander bekijkt zondagavond in Soccer City in Johannesburg de WK-finale tegen Spanje (aanvang: 20.30 uur) in vertrouwde kleding. ''Ik heb dezelfde kleren aan als bij de gewonnen wedstrijden tegen Denemarken en Uruguay waarbij wij ook in het stadion aanwezig waren'', liet hij in de NOS-microfoon weten.

''Het moet dus gaan lukken. Of ik bijgelovig ben? Laten we zeggen dat ik hiermee een klein steentje bijdraag. Het andere Oranje moet het echt gaan doen in de WK-finale.''

Bekijk onze WK-special

Bekijk oude WK-foto's op NU&toen