RIJSWIJK - Kabelmaatschappijen doen zondag hard hun best om alle kabelstoringen in het land te verhelpen zodat mensen vanavond de WK-finale kunnen kijken. Tijdens het noodweer van zaterdagavond zijn in het hele land kabelstoringen ontstaan en die zijn nog niet allemaal verholpen.

Zo zijn monteurs van kabelmaatschappij Ziggo zondag al de hele dag in de weer om alle verbindingen te herstellen, zo liet Ziggo weten. ''Met alle monteurs die we vandaag hebben ingezet om de problemen te verhelpen, zijn vanavond voor de wedstrijd begint alle problemen opgelost'', zei een woordvoerder van de kabelmaatschappij.

Volgens hem houdt Ziggo er rekening mee dat er vanavond een belangrijke finale op televisie is. ''Desnoods huren we extra mensen in'', aldus de woordvoerder.

UPC

Ook UPC is zondag verwikkeld in een race tegen de klok. 95 procent van de kabelstoringen zijn inmiddels verholpen. ''We zijn nu druk doende om ervoor te zorgen dat de mensen die nog geen verbinding hebben vanavond naar de wedstrijd kunnen kijken'', zo liet een woordvoerder van UPC weten.

De kabelmaatschappij was in verband met het WK al de hele maand in hoogste staat van paraatheid. ''We hebben extra mensen klaarstaan mocht er iets gebeuren en de callcenters zijn langer open. Dat komt nu goed van pas'', aldus de woordvoerder.