DRIEBERGEN - De politie heeft zaterdag na een wilde achtervolging een 27-jarige man aangehouden. Het kat-en-muisspel begon op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht en eindigde een half uur later in het centrum van het Belgische Sint Job in 't Goor.

De politie wilde de man aanhouden nadat hij tijdens een verkeerscontrole op de A16 met 148 kilometer per uur voorbij scheurde waar 100 de maximale toegestane snelheid is.

Hij negeerde een volgteken van een ging er met hoge snelheid via de vluchtstrook vandoor.

Rakelings

Tijdens de achtervolging reed hij voortdurend op de vluchtstrook en passeerde rakelings vrachtwagens en auto's met caravan, soms met snelheden van 190 kilometer per uur.

Ook reed hij zeer snel langs een pompeiland van tankstation Zuidpunt aan de A16 bij Moerdijk. Een voetganger moest voor de aanstormende automobilist wegspringen.

Bekende

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is een bekende van de politie; hij staat geregistreerd voor drugsgerelateerde misdrijven. Hij reed bovendien terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

Hij wordt zondag voorgeleid in België, de Nederlandse officier van justitie heeft uitlevering verzocht wegens poging tot doodslag op de voetganger bij het tankstation.