DE BILT - Het KNMI heeft zaterdag een waarschuwing gegeven voor extreem weer. Er is zaterdagavond grote kans op zware onweersbuien die gepaard kunnen gaan met windstoten en zelfs hagel.

Dat meldt het KNMI. De waarschuwing geldt voor het hele land.

Het KNMI voorspelde al eerder dat zaterdag afgesloten zou worden met fikse onweersbuien, komend vanuit zuidelijk richting. De weersdienst besloot aan het begin van de avond echter een waarschuwing af te geven voor extreem weer omdat de buien, die toen boven België hingen, zich sterk ontwikkelden.

Tropisch

Rond 19.00 uur trokken de eerste buien Nederland binnen bij Zeeland en Limburg. Naar verwachting trekken deze in de loop van de avond over het land.

Zaterdag overdag was opnieuw tropisch. Op verschillende plekken in het land werd, net als vrijdag, 36 graden Celsius gemeten.

Chaos

De snelweg A12 bij Gouda in de richting van Utrecht is zaterdagavond afgesloten omdat er een boom op het wegdek ligt. Dat meldt de ANWB.

Volgens de politie is er door het noodweer een chaos ontstaan op de weg doordat er omgewaaide bomen en takken op de weg liggen. Er raakte een persoon gewond, aldus de politie.