ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag de 19-jarige L.A. veroordeeld tot tien jaar celstraf voor de fatale steekpartij tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam.

Medeverdachte R. R. kreeg een celstraf van acht maanden voor mishandeling, maar hij heeft die straf inmiddels al uitgezeten. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag laten weten.

Het incident vond vorig jaar plaats. Tijdens het Zomercarnaval ontstond ruzie tussen een aantal personen op de Mauritsstraat in het hart van de havenstad.

Doodslag en mishandeling

Dat mondde uit in de fatale steekpartij, waardoor een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Een 19-jarige plaatsgenoot raakte gewond. De ruzie zou zijn ontstaan vanwege onenigheid over een vrouw.

A. werd veroordeeld voor doodslag en een poging daartoe. R. werd alleen veroordeeld voor mishandeling. Justitie eiste twee weken geleden twaalf jaar cel. Het OM vroeg twee weken geleden al vrijspraak voor doodslag en poging tot doodslag en eiste vijftien maanden voor de mishandeling.