AMSTERDAM - Voetballiefhebbers kunnen zondag in Den Haag niet naar de WK-finale tussen Nederland en Spanje kijken op een groot scherm.

Suzanne Kooijman, die de vergunningaanvraag bij de gemeente heeft ingediend, maakte vrijdag via Twitter bekend dat het er niet in zat. Later trok ook een tweede initiatiefnemer zijn aanvraag in.

“Nou we hoeven niet meer te wachten, de eisen zijn zo ontzettend hoog op veiligheidsgebied. De vergunning wordt niet afgegeven", aldus Kooijman.

De initiatiefneemster bedankt nog wel voor alle steun die ze ontvangen heeft: “Ik wil bij deze wel iedereen bedanken die achter het plan hebben gestaan. Het had zo leuk kunnen zijn.”

Onvoldoende tijd

Er was onvoldoende tijd om een megascherm goed en veilig te plaatsen, liet de woordvoerder van de gemeente Den Haag vrijdag weten. Wel wordt er na de finale op Scheveningen een enorm oranje vuurwerk afgestoken, ongeacht of Nederland de finale van Spanje wint of niet.

De organisatie hiervan ligt in handen van de mensen die al zomers lang verantwoordelijk zijn voor het traditionele vuurwerkfestival. Ook blijft de fontein op het Spui zeker tot maandag oranje water spuiten, zoals de afgelopen week al het geval was.

Jonckbloetplein

Het Jonckbloetplein moest dinsdag, na de wedstrijd van Oranje, ontruimd worden nadat relschoppers voorwerpen en vuurwerk naar politieagenten en -paarden hadden gegooid.

Drie mannen en een jongen die vanwege de rellen in Den Haag werden gearresteerd, blijven vastzitten tot na de WK-finale en de huldiging van Oranje