AMSTERDAM - De ANWB verwacht zondagmiddag grote drukte op de weg vanwege de WK-finale en het mooie weer.

Naar verwachting gaan mensen buitenshuis genieten van het weer, maar willen ze allemaal wel op tijd terug zijn voor de wedstrijd van Oranje tegen Spanje. "Het zal in korte tijd erg druk worden op de wegen."

Het enige advies dat de ANWB kan geven is op tijd te beginnen aan de terugreis. Veel mensen zullen zo lang mogelijk op het strand, de camping of ergens anders willen blijven, en het ligt voor de hand dat ze het risico lopen het begin van de wedstrijd te missen.

"We zagen ook al eerder bij wedstrijden van Oranje die om 14.00 uur begonnen dat mensen nog van hun werk kwamen en te laat op huis aan gingen. Dan stond er terwijl de wedstrijd al was begonnen nog honderd kilometer file."

A1, A9 en A28

De wedstrijd begint zondag om 20.30 uur. Vooral vanaf de Zeeuwse en Zuid-Hollandse stranden, op de A1 en de A9 bij Amsterdam, op de A28 Zwolle-Utrecht en verder op wegen naar Utrecht, Rotterdam en Den Haag wordt het erg druk, verwacht de ANWB. "In plaats van op zijn gemak nog een hapje te eten, zoekt iedereen tegelijk de tv op."