'T HARDE - Een brand in de middenberm van de A28 bij 't Harde heeft de brandweer donderdagavond handenvol werk bezorgd.

De A28 in de richting Zwolle was urenlang gestremd. In de richting Amersfoort ging na een korte stremming een rijstrook open.

Ook het treinverkeer tussen Amersfoort en Zwolle raakte volledig gestremd, meldde de politie donderdag.

Het vuur, dat vermoedelijk was ontstaan door een losgeslagen wiel van een vrachtwagen, werd even na zes uur ontdekt. Het vuur sloeg door de droogte over naar de zijkanten van de weg. Rond kwart over zeven had de brandweer het vuur onder controle maar het nablussen vergde vervolgens nog enkele uren.

Rijstroken dicht

Rond kwart over tien ging de weg weer open in de richting van Amersfoort en bleef in omgekeerde richting een rijstrook dicht voor de hulpverleners.

Het spoorverkeer bleef ook tijdens het nablussen gestremd. De treinen kunnen naar verwachting rond middernacht weer rijden, als onderzocht is of de rails schade hebben van de brand.

ANWB

Eerder op de avond had ook het verkeer op de A2 Amsterdam-Utrecht last van een bermbrand, meldde de ANWB. Bij Breukelen stond het verkeer rond zeven uur over een lengte van 11 kilometer vast doordat de rechterrijstrook was afgesloten vanwege een brand naast de weg.

Deze was echter snel bedwongen waarna de weg weer volledig openging.