HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard heeft woensdagavond besloten sportpark De Vork tijdelijk te sluiten wegens vervuiling met asbest. Dit heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

De giftige stof is afkomstig van de brand bij Pauw Recreatie vorige week vrijdag. De kampeerwinkel ging daarbij geheel in vlammen op.

Het asbest is de afgelopen dagen met de wind meegevoerd. In verband hiermee is een deel van bedrijventerrein De Zandhorst al een paar dagen dicht. Vier bedrijven zijn noodgedwongen gesloten.

Een gespecialiseerd bedrijf ruimt eerst het asbest op het bedrijventerrein verder op. De aangetroffen hoeveelheid en de kans dat de stof zich verder verspreidt, is hier het grootst. Daarna volgt het sportcomplex.

Schoonmaakwerkzaamheden

Volgens een woordvoerder van de gemeente is nog niet bekend hoe lang het sportpark gesloten blijft. Vrijdag wordt besloten of de schoonmaakwerkzaamheden ook dit weekeinde doorgaan.

De gemeente benadrukt dat de sluiting van het sportpark preventief is. De aangetroffen concentraties asbest zijn zeer gering. Mensen die er de afgelopen dagen zijn geweest, hoeven zich volgens de gemeente geen zorgen te maken.