RIJSWIJK - Nederland is de komende dagen in de ban van de finale van het WK. Diverse instanties en bedrijven bekijken de mogelijkheden voor mensen om de finale op grote schermen te bekijken.

Onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven kon het de afgelopen wedstrijden van Oranje al, nu overwegen ook Den Haag en Utrecht grote televisieschermen te plaatsen.

Bezoekers van het bluesrockfestival Bospop in Weert kunnen het duel tegen Duitsland of Spanje volgen op een groot beeldscherm, dat echter niet op het festivalterrein staat, maar in een grote tent op de camping.

Wie voetbal wil kijken, moet dus tijdelijk het festivalterrein verlaten. De finale begint op het moment waarop Status Quo het muzikale stokje overgeeft aan Billy Idol. Die zal het waarschijnlijk zonder het voetbalminnende deel van zijn publiek moeten doen.

Mary Poppins

Joop van den Ende Theaterproducties past de aanvangstijd van de avondvoorstellingen van de musicals Mary Poppins en Mamma Mia! aan vanwege de finale.

De voorstellingen in het Circustheater in Scheveningen en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam beginnen al om kwart voor zes 's avonds.

Op deze manier zijn beide voorstellingen een kwartiertje voor het startsignaal van de finale afgelopen. Na de voorstelling kunnen mensen in het theater blijven om de wedstrijd te zien. Het bedrijf zorgt voor oranje tompoezen, bitterballen en kaas.

North Sea Jazz

Bezoekers van het North Sea Jazzfestival kunnen de wedstrijd in het Ahoy-complex in Rotterdam volgen, maar velen kiezen ervoor om hun kaartje op Twitter of Marktplaats.nl te koop te zetten, vaak enkele tientallen euro's goedkoper dan de officiële aanschafprijs van ruim 80 euro.

Lees alles over het WK op onze special
Bekijk lezersfoto's van de WK-gekte op NUfoto