ROTTERDAM - De 37-jarige Rotterdammer die op internetfilmpjes met een minipistool op foto's van politici schiet, is voorlopig op vrije voeten gekomen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

Op de tenlastelegging staat onder meer een aantal feiten in de bedreigingsfeer, waaronder het schieten op foto's van politici. Ook is mishandeling van een baliemedewerkster van de politie ten laste gelegd.

Daarom is er nu onvoldoende reden om hem langer vast te houden, zei ze na berichtgeving op RTV Rijnmond. De man zat ruim twee weken vast.

Het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde dat het minipistool een echt wapen is. Het Openbaar Ministerie wil daarom dat het NFI uitzoekt hoeveel letsel het wapen kan aanrichten.

Doelwit

Op de filmpjes is te zien hoe de verdachte met een minipistool schiet op foto's van lokale en landelijke politici. Afbeeldingen van onder anderen burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zijn doelwit.

Toch is nu onvoldoende reden om hem langer vast te houden, zei een persrechter na berichtgeving op RTV Rijnmond. De man zat ruim twee weken vast.

De Rotterdammer schoot ook op een baliemedewerkster van een politiebureau in de havenstad, maar miste. Agenten kwamen haar te hulp en overmeesterden de man.