AMSTERDAM – Joran van der Sloot, verdacht van de moord op Stephany Flores, zal tijdens zijn proces worden bijgestaan door een advocaat die eerder werkzaam was voor Michael Jackson.

Dat bericht de Peruaanse krant Peru 21 maandag. Strafpleiter Joseph Tacopina maakt deel uit van een driekoppig team van advocaten dat Joran van der Sloot in september zal verdedigen tijdens zijn proces.

Tacopina werkte eerder als strafpleiter voor Michael Jackson en verdedigde in 2005 diens medewerker Frank Tyson in een misbruikzaak. Rond die tijd was Van der Sloot ook al zijn cliënt in de zaak Holloway.

Reden voor het omvangrijke advocatenteam is volgens Peru 21 dat de regering van Peru de schijn van rechtsongelijkheid wil vermijden. Naast Tacopina zal daarom nog een Peruaan en een andere buitenlander met de verdediging van Van der Sloot worden belast.

Vrijspraak

Inzet van het drietal is vrijspraak. Volgens Tacopina is het goed mogelijk dat nog een derde persoon in het spel is. Een optie die volgens de huidige advocaat van Van der Sloot, Maximo Altez, onvoldoende onderzocht zou zijn vanwege de afgedwongen valse bekentenis.

Altez liet vorige maand weten te willen stoppen met de verdediging van Van der Sloot. Als reden noemde hij dat zijn familie ‘veel problemen zou hebben gehad’.