AMSTERDAM - De halve finale van het WK voetbal waarin Nederland tegen Uruguay speelt zal dinsdagavond op duizend plekken in Amsterdam te volgen zijn.

''Van kleine kroegen tot grotere festivals'', zegt een woordvoerster van de gemeente Amsterdam maandag.

Een van de grote schermen zal wederom op het Museumplein staan, waar de gemeente Amsterdam meer mensen verwacht dan de 40.000 tijdens de wedstrijd tegen Brazilië.

Radio 538

Net als bij de vorige WK-wedstrijd Nederland - Brazilië zal Radio 538 de organisatie voor haar rekening nemen. ''Omdat wij meer mensen verwachten, zullen er ook extra watervoorzieningen en extra EHBO-posten zijn'', maakte de gemeentewoordvoerster bekend.

Geplande evenementen in de stad zijn voor zover bekend niet afgelast, maar er zijn wel programma's aangepast. Het Over het IJ Festival zet een groot televisiescherm neer en laat zijn bezoekers een kennisspel over voetbal spelen.

Radio 538 beweert het grootste mobiele scherm van Europa te hebben gereserveerd voor het Museumplein. Het scherm is 88 vierkante meter groot. Voor de wedstrijd begint, zullen onder anderen Wolter Kroes, de 538-dj's en de Gebroeders Ko een optreden verzorgen.