HEEZE - De natuurbrand op de Strabrechtse Heide bij Heeze laaide maandagochtend weer even op, meldde een woordvoerster van de brandweer.

De aanwezige brandweermannen kregen versterking van een extra peloton, waarna het vuur weer snel onder controle was.

De brandweer is nog wel aan het nablussen en blijft daar naar verwachting de hele dag druk mee.

Tachtig brandweerlieden krijgen daarbij versterking van honderd militairen. Ze ploegen de heide om, omdat de humuslaag nog smeult. ''Soms tot wel 50 centimeter diep'', aldus de woordvoerster.

Onbekende oorzaak

De brand op de Strabrechtse Heide brak vrijdagmiddag uit door onbekende oorzaak. Het brandweerkorps Brabant Zuid-Oost kreeg assistentie van korpsen uit Utrecht, Gelderland en Twente en Defensie.

Volgens een boswachter van Staatsbosbeheer is de heidebrand veroorzaakt door een kampvuur. Wandelaars zouden het kampvuur ongeveer anderhalve week geleden hebben ontdekt.

Aanvankelijk kon de brandweer het niet vinden. Toen het vuur was geblust, laaide het nog vier keer op. De vierde keer ging het vrijdag mis. Staatsbosbeheer wilde niet direct op het verhaal in het Eindhovens Dagblad reageren.

A67

Verkeer op de A67 ondervond hinder van de brand, maar de snelweg is maandag weer helemaal vrijgegeven.

Zondag leek het nablussen van de brand in zicht, zo voorspelde een woordvoerster van de brandweer nadat warmtebeelden waren bekeken die vanuit een helikopter waren genomen.

Bekijk alle lezersfoto's van de brand op NUfoto

Brand Strabrechtse Heide