KEULEN - De politie heeft in Keulen een 56-jarige man aangehouden die in verband wordt gebracht met een moord die veertien jaar geleden in het Limburgse plaatsje Lottum plaatsvond.

Dat maakte het Duitse Openbaar Ministerie (OM) in Keulen vrijdag bekend. Het slachtoffer, een onbekende vrouw van destijds 18 tot 25 jaar oud, wordt het rozenmeisje genoemd. De verdachte ontkent iets met de moord te maken te hebben.

Twee gemeentewerkers vonden het lichaam van de vrouw in juni 1996 in een bos aan de Horsterdijk in Lottum, vlakbij de Duitse grens.

Omdat de identiteit van het slachtoffer nog steeds niet bekend is, wordt ze het rozenmeisje genoemd omdat in die streek veel rozen gekweekt worden.

De vrouw was seksueel mishandeld en vervolgens vermoord. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vond vorig jaar in een coldcaseonderzoek naar de zaak DNA dat overeenkomt met DNA dat de Duitse recherche van de verdachte heeft.

De man werd dinsdag in zijn woning in het Keulse stadsdeel Müllheim opgepakt. Hij is al eerder veroordeeld wegens seksuele delicten.