DEN HAAG - Frank Paauw, de plaatsvervangend chef van het politiekorps Haaglanden, is benoemd tot de nieuwe korpschef van Rotterdam-Rijnmond. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekendgemaakt.

De benoeming van de 51-jarige Paauw gaat in op 1 oktober 2010. Paauw komt in de plaats van Aad Meijboom, die onder vuur kwam te liggen na een kritisch rapport over de strandrellen in Hoek van Holland.

Bij het korps Haaglanden is Paauw niet alleen plaatsvervangend korpschef, hij is in de uitvoering vooral directeur Handhaving. Eerder was hij districtschef van Feijenoord-Ridderster.

Werkverleden

De keuze op Paauw is gevallen omdat hij door zijn werkverleden de Rotterdamse situatie goed kent, legde een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb uit.

Bovendien heeft hij als plaatsvervangend korpschef van Haaglanden ervaring opgedaan met besturen en het aansturen van een politieorganisatie.

Daarnaast heeft hij in de Raad van Korpschefs de portefeuille voetbal. Volgens het onderzoeksinstituut COT waren bij de strandrellen ook voetbalhooligans betrokken.