UTRECHT - Een buschauffeur van Connexxion heeft een verstandelijk gehandicapt meisje bijna een halve dag in een afgesloten bus laten zitten. De vervoersmaatschappij heeft de man op staande voet ontslagen.

''De chauffeur werkte al twaalf jaar bij ons en had een goede staat van dienst, maar deze nalatigheid nemen we hoog op'', aldus een woordvoerder van Connexxion donderdag.

De chauffeur moest het 16-jarige meisje woensdagochtend van huis naar school vervoeren in een taxibusje. De man voelde zich tijdens de rit niet zo lekker en besloot naar huis te rijden.

Vergeten

Hij parkeerde het busje voor de deur. Binnen nam hij een pilletje en ging op de bank liggen. Volgens de woordvoerder van Connexxion was de chauffeur het meisje helemaal vergeten.

Eind van de ochtend realiseerde de man zich plotseling dat er nog een passagier in het busje zat. Hij heeft het meisje vervolgens direct naar de school voor zeer moeilijk lerenden gebracht. Volgens de woordvoerder van Connexxion heeft de school 's ochtends niet gereageerd op het niet verschijnen van de leerlinge.

De busmaatschappij heeft zowel met de school als met de ouders van het meisje contact gehad. Met de leerlinge gaat het redelijk tot goed, aldus de woordvoerder.