VOLENDAM - De Haven en het Noordeinde in Volendam zijn sinds het einde van donderdagmiddag weer vrij toegankelijk.

Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft alleen een klein gebied direct naast de vier door brand getroffen panden voorlopig nog afgesloten.

Op het Havendijkje, waar de vier door brand getroffen panden aan liggen, is nog geen verkeer toegestaan. Ook het Noordeinde blijft voor de afvoer van de hulpdiensten voorlopig nog afgesloten.

Hotel

Alle Volendammers die hun woning aan het begin van donderdagmiddag moesten verlaten vanwege de brand, mogen weer terug naar huis. Het naast de verbrande panden gelegen Hotel Spaander is ook weer toegankelijk, maar de hoteldirectie heeft besloten om de gasten vannacht nog elders onder te brengen.

''Het hotel is niet beschadigd, maar er hangt nog wel een rooklucht'', vertelt directeur Marcel Rutten. ''We luchten de kamers vannacht helemaal door, zodat we vrijdagmiddag weer open kunnen.''

De brand was volgens de gemeentewoordvoerder rond vijf uur 's middags volledig onder controle, maar het sein brand meester kon officieel nog niet worden gegeven. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand begint zo spoedig mogelijk.

Brand Volendam