DEN HAAG - Een ongeluk op de A12 heeft donderdag opnieuw gezorgd voor een urenlange afsluiting van de weg en ellenlange files. Automobilisten stonden uren vast op de weg richting Den Haag nadat deze bij Nieuwerbrug werd afgesloten.

Donderdagochtend reed een vrachtauto tegen een portaal met matrixborden en grote delen van dat portaal bleven achter op het wegdek. De snelweg ging tegen half drie weer open. Er vielen geen gewonden.

Woensdag was de A12 ook al een tijdlang dicht na een ongeval. Ook toen stonden automobilisten in de brandende zon vast op het traject.

Volgens de ANWB stond er rond tien uur 11 kilometer file tussen De Meern en Nieuwerbrug. Het verkeer werd omgeleid, de oprit bij Woerden was afgesloten.

Chaos

Het ongeval had effect op de hele omgeving. ''Het is een beetje een chaos geworden'', aldus een woorvoerder van het KLPD eerder op de ochtend. ''Er stonden vrachtwagens met dieren en bussen met ouderen in de file. Die moesten ergens worden opgevangen.''

De vrachtauto die betrokken was bij wegwerkzaamheden ter plekke, heeft vermoedelijk met zijn kiepwagen het portaal geraakt en is daarna ook nog eens zelf gekanteld.

Truck rijdt matrixbord aan