STEENWIJK - Lichaamsdelen die vorige week dinsdag in water op de grens tussen Drenthe en Overijssel werden gevonden, zijn afkomstig van een 34-jarige man uit Steenwijk.

Dat blijkt uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De politie IJssellland heeft dat dinsdag laten weten.

De man uit Steenwijk werd sinds 6 februari vermist. De ledematen werden in een zak in het water van de Steenwijker Aa bij Eesveen (Overijssel) aangetroffen. Een medewerker van een waterschap deed de lugubere ontdekking.

Na de verdwijning van de man ging de politie in eerste instantie niet uit van een misdrijf. Begin maart werd de auto van de Steenwijker brandend in het Groningse Haren aangetroffen.

Vermissing

''Toen was het geen gewone vermissing meer. Nu, na de vondst van de ledematen, kunnen we alleen van een misdrijf uitgaan'', aldus de politiewoordvoerder.

De politie hoopt dat de mensen in de omgeving van de vindplaats iets bijzonders hebben gezien en dit melden. Het gaat om een afgelegen gebied dat geregeld wordt bezocht door vissers en wandelaars, rond Eesveen, Kallenkote en Wapserveen op de grens van Drenthe en Overijssel.