DEN HAAG - Op het Jonckbloetplein in Den Haag kwamen maandagmiddag na afloop van de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Slowakije op het WK voetbal ongeveer 150 mensen bijeen.

Ook elders in de stad verzamelden mensen zich om de 2-1 overwinning te vieren. Volgens een woordvoerder van de politie was het druk, maar gezellig.

In totaal hield de politie acht mensen aan, van wie vier op het Jonckbloetplein. Een persoon werd aangehouden wegens opruiing.

Ook na de wedstrijden tegen Japan en Denemarken kwamen op het plein honderden mensen bij elkaar om met vlaggetjes, toeters, voetballen en andere oranje spullen de winst van het Nederlandse elftal te vieren.

Baldadig

Na de wedstrijd tegen Japan hield de politie zes baldadige voetbalfans aan, na de winst op Denemarken pakten agenten 23 mensen op, voornamelijk wegens baldadig gedrag en belediging van agenten.

Maandag was het een stuk rustiger op het plein dan bij de vorige wedstrijden, volgens de politie waren er half zoveel mensen als vorige week. De politie riep hen op weg te gaan. De meeste mensen gaven snel gehoor aan het verzoek, tegen acht uur was het plein bijna leeg.