ROTTERDAM - De activiteiten rondom de start van de Tour de France in Rotterdam zullen niet worden aangepast naar aanleiding van de helikoptercrash van zondag.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb staat woensdag tijdens de opening van de permanence wel stil bij het ongeval waarbij vier doden en een zwaargewonde vielen. Dat schrijft Aboutaleb maandag namens het stadsbestuur aan de gemeenteraad van Rotterdam.

De permanence is het hoofdkwartier van de Tour de France waar journalisten en de organisatie hun werk doen.

''Het college is diep geraakt door de gebeurtenissen van zondagmiddag en leeft mee met de nabestaanden, familie, vrienden en collega's van de slachtoffers'', zo staat in de brief. De vlag op het stadhuis aan de Coolsingel hangt halfstok.

Havenbedrijf

Het Havenbedrijf Rotterdam daarentegen schrapt wel alle activiteiten die stonden gepland. Patrouillevaartuigen zullen de komende dagen ook niet showspuiten. 

De gecrashte helikopter was door het Havenbedrijf ingezet om opnames te maken van de Tour du Port, een toertocht voor wielertoeristen aan de vooravond van het wielerevenement. Onder de doden bevindt zich ook een medewerker van het Havenbedrijf.

Hospitality tent

Het bedrijf ziet ook af van de 'hospitality tent' langs het parcours van Le Grand Depart van de Ronde van Frankrijk.

Hier zou het Havenbedrijf rond de honderd gasten ontvangen die naar de tourstart zouden komen kijken.