DEN HAAG - De drukte op de Nederlandse wegen valt zondag rond het middaguur mee. Dat laat de ANWB weten. Alleen op de N201 naar Zandvoort staan de auto's vanaf Heemstede een paar kilometer in de rij om het strand te bereiken.

De ANWB vermoedt dat het zondagmiddag nog druk kan worden rond Den Haag in verband met het gratis popfestival Parkpop. Tevens begint op zaterdag de Tour de France in Rotterdam.

De A12 is tussen Utrecht en Gouda afgesloten in verband met wegwerkzaamheden. Dit leidde zaterdag tot flinke files op de wegen naar de Hofstad.

Vrijdag beginnen scholieren in de regio midden als eerste aan hun zomervakantie.

De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt dat dit, samen met de avondspits vrijdag, tot extra volle wegen kan leiden. De verkeersdienst verwacht echter geen grote problemen op de Nederlandse wegen.

Drukte

De VID roept automobilisten op vrijdag rekening te houden met drukte op de wegen naar populaire bestemmingen in Nederland zoals de campings op de Veluwe, maar ook naar vakantiebestemmingen in Zeeland, Friesland en Noord- en Zuid-Holland.

Vanaf het middaguur rekent de VID op drukte op onder meer de A1 richting Apeldoorn (tussen Amsterdam en het knooppunt Hoevelaken).

Ook wordt drukte verwacht op de A2 in zuidelijke richting (tussen Amsterdam en Den Bosch, bij Eindhoven en voor Maastricht), de A12 richting Arnhem (tussen Utrecht en Ede), de A28 richting Zwolle (tussen Utrecht en Harderwijk) en de N57 Rotterdam - Middelburg.