AMSTERDAM – Ook volgende week blijft het zoals verwacht zomers warm en volgend weekeinde wordt het zelfs zeer warm met temperaturen van boven de dertig graden.

Dat voorspellen zowel het KNMI als Meteo Consult.

Morgen wordt het volgens het KNMI zonnig en warm en kan het in het zuidoosten al lokaal tropisch warm worden met dertig graden. Dinsdag en woensdag zal er tijdelijk meer bewolking zijn en wordt het iets koeler.

Weekeinde

Op vrijdag en in het volgende weekeinde zal het echter op meerdere plaatsen tropisch warm worden. Het KNMI houdt het vrijdag op maximaal 31 graden en rept voor zaterdag en zondag van “mogelijk zeer warm weer met tropische temperaturen.”

Wel houdt de meteorologische dienst dan rekening met een toenemende kans op regen- en onweersbuien.

Hittegolf

Ook Meteo Consult verwacht een warme week met “in het zuidoosten van het land een aantal dagen op rij dertig graden of meer.” De meteorologische dienst sluit een hittegolf in die hoek dan ook niet uit.

Meteo Consult verwacht net als het KNMI een kleine dip in het midden van de week, maar de temperatuur zal dan alsnog rond de 24 graden liggen.

Lange termijn

Na volgend weekend is er volgens het KNMI een kans van 30 procent dat het zeer warme zomerweer met tropische temperaturen aanhoudt. Een grotere kans is er dat de temperatuur daalt tot net boven het langjarig gemiddelde. De kans op buien zal volgens die verwachting aanwezig blijven.

Tropische temperaturen