ROTTERDAM - Een man die op internetfilmpjes op foto's van politici schiet, heeft zondagavond ook een baliemedewerkster van een politiebureau in Rotterdam met een minipistooltje beschoten..

Hij miste. De vrouw bleef ongedeerd. De 37-jarige verdachte uit Rotterdam zit vast, meldde de politie

Eerder op de dag had het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam nog bekendgemaakt dat het een onderzoek ging instellen naar de internetfilmpjes.

Aboutaleb

Daarop is te zien hoe de man met een minipistool schiet op foto's van lokale en landelijke politici. Afbeeldingen van onder anderen burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zijn doelwit.

Om circa 18.30 uur kwam de man het bureau Slinge binnen en bedreigde en beschoot hij de politiemedewerkster. Agenten kwamen haar te hulp en overmeesterden de man.

Kogelbrief

In een van de filmjes is ook te zien dat een persoon een kogelbrief op de bus doet die gericht is aan het OM in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van het OM staat er een waslijst van dergelijke filmpjes op het internet, gemaakt door een en dezelfde man.

Voordat de man werd aangehouden liet het OM weten dat het onderzoekt of het gebruikte pistooltje onder de Wet wapens en munitie valt. Het OM wilde verder weten of de toen nog onbekende man voor het maker van de filmpjes kan worden vervolgd.