AMSTERDAM - Vijf mensen zijn donderdag gewond geraakt bij een ongeluk bij het Overijsselse Nieuw-Heeten, dat werd veroorzaakt door een onopvallende dienstauto van de politie.

In de dienstauto zaten twee agenten. Zij wilden vanaf de Holterweg linksaf de Poggebeltweg inslaan. Hierbij zagen zij vermoedelijk door de laagstaande zon een tegemoetkomende auto over het hoofd, meldt de politie vrijdag.

Het ongeval had rond 18.45 uur plaats. Tijdens het afslaan botsten de politiemannen met de tegemoetkomende auto. De onopvallende dienstauto tolde rond en kwam vervolgens tot stilstand.

De andere auto belandde in de berm. Een derde auto die aan kwam rijden raakte ook beschadigd, waardoor is nog onduidelijk.

Gewonden

De twee agenten raakten gewond bij de aanrijding, evenals een 59-jarige man uit Markelo, zijn 57-jarige echtgenote en hun 19-jarige dochter, die in de tegemoetkomende auto zaten. De vijf gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Een agent mocht naar huis, de overigen moesten een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorbrengen.

Een onafhankelijk team onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.