AMSTERDAM - De politie heeft een tienermeisje dat was betrokken bij de dood van een 18-jarige man in Zutphen dinsdag opnieuw aangehouden. Ze wordt verdacht van medeplichtigheid aan zware mishandeling met voorbedachten rade, met de dood tot gevolg.

Het 17-jarige meisje werd in mei nog samen met een ander tienermeisje vrijgelaten. Toen liet de politie al weten dat zij verdachte zou blijven. Het andere meisje is geen verdachte meer.

Samen met een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, die nog vastzitten, kregen de meisjes op 9 mei ruzie met een 18-jarige man uit Vierakker.

Dat gebeurde tijdens het uitgaan op de Den Elterweg in Zutphen. De man zou uiteindelijk op zijn fiets zijn gestapt, waarop de verdachten hem in een auto achtervolgden.

Ander beeld

Uiteindelijk zou het slachtoffer bewusteloos tegen de grond zijn gegaan, waarna hij werd aangereden. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. In de loop van het onderzoek heeft de recherche een ander beeld gekregen over de rol van het 17-jarige meisje.

Daarom is zij dinsdag opnieuw aangehouden.