DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor het gerechtshof in Den Haag 22 jaar celstraf geëist tegen de 43-jarige Erwin H. voor een dodelijke steekpartij vorig jaar in Rotterdam.

Volgens het OM viel H. samen met twee anderen de woning van het 38-jarige slachtoffer binnen. Het drietal wilde de Rotterdammer een lesje leren omdat die een aantal vrouwen zou lastigvallen.

De verdachte en het slachtoffer zouden elkaar hebben gekend. H. nam twee messen mee, een medeverdachte had een knuppel bij zich, aldus het OM. Justitie gaat dan ook uit van moord.

H. zei tegen het hof dat hij uit noodweer handelde. Hij vertelde dat hij niet wist wat ze precies bij de woning gingen doen, maar dacht dat het te maken had met het verwijderen van een foto van een computer. Omdat hij dacht dat zijn slachtoffer een vuurwapen pakte, stak hij drie keer op hem in. Dat verhaal gelooft justitie niet.

Celstraf

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man uit Albrandswaard eind vorig jaar tot achttien jaar celstraf. Het OM eiste destijds twintig jaar. Hij was amper twee jaar op vrije voeten.

In 1999 werd hij al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar. H. werd destijds veroordeeld voor een steekpartij met fatale afloop.

Het hof doet over twee weken uitspraak.