ALMERE - De politie Flevoland is een onderzoek gestart naar een ernstig zedendelict in Almere, waar een minderjarig meisje bij betrokken is. Het meisje fietste donderdagmiddag over het Watersnippad in Almere-Hout toen zij werd aangevallen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie Flevoland zaterdag bekendgemaakt.

Over de aard van het zedenmisdrijf en de leeftijd van het jonge slachtoffer wil de politie geen nadere mededelingen doen.

Een kwartier voor het incident werd een 20-jarige vrouw in de buurt van het Watersnippad van haar fiets getrokken en ernstig mishandeld. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of zij daar nog verblijven.

Eerder deze week werden al vier andere vrouwen in dezelfde omgeving aangevallen en mishandeld door een onbekende man. Die ging er daarna vandoor op een scooter.

Brief

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere heeft zaterdag een brief gestuurd naar de bewoners van Almere Hout.

Zij geeft daarin tekst en uitleg over het onderzoek naar de mishandelingen. Ook beschrijft Jorritsma het signalement van de vermoedelijke dader.

Helm

Het zou gaan om een man van 1.75 meter. Hij had zijn gezicht bedekt en droeg een helm. Verder had hij donkere kleding aan en reed hij op een donkerkleurige scooter.

De burgemeester adviseert bewoners alert te zijn op ongewone situaties in hun woonomgeving.