SCHEVENINGEN - De strandtenthouders krijgen het zaterdag en zondag behoorlijk druk. De weersverwachting is prima: mooi zonnig weer met temperaturen rond 23 graden.

Automobilisten moeten dan ook rekening houden met volle wegen richting de kust, meldde de ANWB vrijdag.

Niet alleen het mooie weer zorgt voor drukke wegen naar de kust, maar ook een aantal grote evenementen zorgt voor extra verkeer.

Zaterdag is er in Scheveningen een popconcert op het strand en zondag zijn er op het circuit van Zandvoort autoraces. In en rond Arnhem zal het zaterdag bovendien druk op de weg zijn vanwege de EO-Jongerendag.

Limburgs mooiste

Zuid-Limburg heeft al de hele zaterdagmorgen te kampen met verkeersdrukte als gevolg van de belangstelling voor Limburgs Mooiste, een toertocht voor wielrenners door het Limburgse heuvelland.

Op de A76 (Geleen-Heerlen) stond een file van 11 kilometer. Dat heeft ook te maken met wegwerkzaamheden bij Heerlen waarvoor een provinciale weg is afgesloten.

Wegwerkzaamheden

Ook elders in Nederland stond nog eens ongeveer 20 kilometer file. Met name op de A2 stokte het verkeer bij Utrecht, Den Bosch en Eindhoven, eveneens door wegwerkzaamheden.

Op de wegen naar het strand waren nog geen problemen.