GRONINGEN - Theo Buissink, eigenaar van de Groningse coffeeshop de Vliegende Hollander, gaat maandag 7 juni met een hoogwerker zijn coffeeshop voorzien van een nieuwe voorraad softdrugs.

Dat maakte hij vrijdag bekend. De coffeeshophouder wil met zijn actie aantonen dat het huidige softdrugsbeleid niet werkt.

De verkoop van softdrugs is gedoogd, de inkoop en aanvoer ervan echter niet. Dat betekent dat coffeeshops wel softdrugs mogen verkopen, maar dat ze deze officieel niet mogen inkopen en aanvoeren, het zogenoemde 'achterdeurbeleid'.

Achterdeur

Om te laten zien hoe krom hij deze wet vindt, heeft Buissink een hoogwerker ingehuurd om op 7 juni zijn zaak te bevoorraden. Volgens de eigenaar is dit namelijk de enige manier om bij zijn achterdeur te komen, omdat er geen achterom is.

Buissink houdt de actie bewust vlak voor de verkiezingen, omdat hij de politieke partijen wil oproepen een softdrugsvriendelijk programma te voeren. Hij hoopt dat coffeeshopeigenaren niet meer de de wet hoeven te overtreden om hun zaak te voorzien van cannabis.