ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft op verzoek van justitie in de Verenigde Staten een inval gedaan in de woning van Jaap Amesz in Hulshorst, beter bekend als 'Terror Jaap'. Ook werd een inval gedaan in een pand in Valkenburg, in het kader van hetzelfde onderzoek.

Volgens een woordvoerder van het landelijk parket is beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en andere gegevensdragers.

Amesz heeft contacten met Joran van der Sloot. In de Amerikaanse staat Alabama is Van der Sloot donderdag in staat van beschuldiging gesteld wegens afpersing.

Volgens de Amerikaanse justitie heeft Van der Sloot geprobeerd de moeder van Natalee Holloway 250.000 dollar af te persen in ruil voor informatie over haar verdwenen dochter.

TV-programma

Enige tijd geleden maakte Amesz een tv-programma met Van der Sloot, waarin deze weer een nieuwe lezing gaf van de feiten rond de dood en verdwijning van de Amerikaansee Natalee Holloway, eind mei 2005.

Holloway zou van een balkon zijn gevallen van het huis van een vriend van Van der Sloot en daarbij om het leven zijn gekomen. Samen met die vriend zou hij het lichaam van Holloway hebben gedumpt in Bubali Plas, een moerasgebied op Aruba.

Op zijn website maakte 'Terror Jaap' vrijdag gewag van de inval. Hij schrijft onder meer dat hij het Openbaar Ministerie (OM) heeft verteld over strafbare feiten die Joran van der Sloot zou hebben gepleegd.