UTRECHT - Op de snelwegen rondom Utrecht en Amsterdam is het donderdag extra druk door meerdere ongevallen. Op de A27 bij Maartensdijk kantelde aan het begin van de middag een vrachtwagen.

De snelweg was uren afgesloten en werd rond vier uur weer vrijgegeven, zo meldde de ANWB.

Een container met sloophout viel rond een uur ter hoogte van Maartensdijk van de vrachtwagen. Daarbij raakte niemand gewond.

De A27 richting Utrecht tussen Eemnes en Hilversum was drie uur lang afgesloten voor alle verkeer en dat zorgde voor een lange file. Door het ongeval was het in de hele regio Utrecht drukker op de weg.

A10

Ook op de ring A10 rond Amsterdam was het donderdagmiddag drukker dan normaal. Op de binnenring van de A10-West vloog rond twee uur een auto door nog onbekende oorzaak in brand. De bestuurder moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis.

Twee van de drie rijstroken werden tijdelijk afgesloten, waardoor een file van enkele kilometers ontstond.

Bij de Zeeburgertunnel, ook op de binnenring, kantelde 's middags een aanhangwagen. Ook dat leidde tot afgesloten rijstroken en verkeersopstoppingen.

Tegen het einde van de middag waren alle rijstroken weer open, maar de ANWB verwacht wel dat de ontstane files overgaan in de avondspits.

Drukte op snelwegen door ongevallen