LIMA - Het nieuws dat Joran van der Sloot opnieuw verdacht wordt van een moord, is niet alleen in Nederland nieuws. In onder meer de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Amerika wordt de zaak eveneens gevolgd.

De Amerikaanse belangstelling voor Van der Sloot komt voort uit de zaak Natalee Holloway. De Amerikaanse tiener verdween op 30 mei 2005 op Aruba. Van der Sloot is nog steeds verdachte in die zaak.

CBS News laat de aanklager in de zaak-Holloway geschokt reageren op het nieuws dat Van der Sloot ook in Peru verdacht wordt van moord.

De Miami Herald brengt het nieuws onder de kop ''Verdachte Natalee Holloway gezocht om nieuwe dode''.

Meisjes

Ook de BBC houdt de zaak in de peiling. ''Nederlander gezocht wegens dode in Lima'', meldt de Britse omroep. In de Australische media duikt de zaak ook her en der op. De Sydney Morning Herald legt de nadruk op de data waarop de meisjes zijn verdwenen of vermoord. De zaak op Aruba was precies vijf jaar voor de zaak in Lima.

In Zuid-Amerika staan de media vol van de klopjacht op Van der Sloot. Hij zou uit Peru gevlucht zijn naar Chili. Daar wordt nu naar hem gezocht.

Ook op Twitter is het nieuws rond Joran het gesprek van de dag.