GOUDA - De politie heeft woensdag opnieuw een man aangehouden in verband met de vondst van een grote hoeveelheid zware wapens in Reeuwijk.

Het gaat om een 82-jarige inwoner van Zeist. In zijn woning vond de politie een automatisch vuurwapen en drie handvuurwapens. Dat liet de politie woensdag weten.

Dinsdag hield de politie al een verdachte aan, een man uit Volendam. De politie vermoedt dat het om een uit de hand gelopen hobby gaat.

Kruisboog

In de Reeuwijkse woning lagen ruim twintig vuurwapens, twee geweergranaten, zeker tien messen, een kruisboog met pijlen en een grote hoeveelheid bijbehorende munitie.

Ook was er kruit om patronen te maken. Onder de vuurwapens zijn vijf zware automatische als een kalasjnikov, een colt M16, en een uzi-pistoolmitrailleur.

Verder lagen in de woning diverse shotguns, riotguns, pistolen, revolvers en een floretgeweer. Onder de messen zijn bajonetten, vlindermessen en stiletto's.

De politie vermoedt dat het om een uit de hand gelopen hobby gaat en gaat na of de wapens bij een misdrijf zijn gebruikt.

De eigenaar van het huis in Reeuwijk is vooralsnog geen verdachte.