AMSTERDAM – Een jongen van dertien heeft in een Amsterdams verzorgingstehuis getracht een 91-jarige vrouw te verkrachten.

Dat meldt Het Parool. Het incident vond vorig jaar november plaats.

De jongen zou de vrouw ernstig hebben bedreigd. Ook liep ze verwondingen op bij het incident.

Ondanks dat er DNA is aangetroffen blijft de jongen ontkennen dat hij de vrouw iets heeft aangedaan. Volgens zijn vader is er sprake van een complot.

Momenteel loopt er een zaak tegen de jongen. Ondanks dat de rechtbank de poging tot verkrachting bewezen acht, wordt er nader onderzoek gedaan naar de persoonlijkheid en de motieven van de jongen.

Voorlopig zit de jongen vast in een justitiële jeugdinrichting.

Snoep

De jongen zou de bejaarde vrouw kennen. Hij kwam wel eens met een groepje langs om snoep te vragen of geld in te zamelen.

Hij zou zich in eerdere ontmoetingen wel al vreemd hebben gedragen. Zo werd al eens aan de politie gemeld dat de jongen oneerbare verzoeken deed. Zo zei hij bij een ontmoeting in augustus vorig jaar haar naakt te willen zien.

Koranlessen

De jongen stelt een alibi te hebben. Zo zou hij op de bewuste dag Koranlessen hebben gevolgd in de moskee.

Ondanks een overweldigende hoeveelheid bewijs gelooft de vader van de jongen heilig in zijn onschuld. Hij wijst naar een medewerker van school als spil in het complot tegen zijn zoon.

De jongen heeft voor zijn leeftijd een aardig dossier opgebouwd. Zo was hij betrokken bij diefstal, vechtpartijen, vernieling en grensoverschrijdend gedrag richting meisjes.