AMSTERDAM - De Rotterdamse gemeenteraad wil dat burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat kijken naar mogelijkheden om de Dance Parade toch te laten doorgaan. Donderdag nam de raad een motie van GroenLinks hierover aan.

Aboutaleb verbood naar aanleiding van de rellen tijdens het strandfeest Sunset Grooves alle grootschalige gratis dance-evenementen.

Hierop besloot de Dance Parade een alternatief feest te geven in het Zuiderpark. Uiteindelijk ging dit niet door, mede vanwege de hoge kosten voor beveiliging en de tegenvallende kaartverkoop.

De gemeente had als voorwaarde gesteld dat er geen kaarten aan de poort verkocht mochten worden.

Veiligheidseisen

GroenLinks vroeg in een motie om de veiligheidseisen voor het feest te versoepelen. Volgens GroenLinks-raadslid Arno Bonte is Aboutaleb na de rellen in Hoek van Holland 'in een kramp geschoten' en zijn goedwillende mensen het slachtoffer van het zerotolerancebeleid.

De burgemeester moet onderzoeken of het evenement deze zomer toch in aangepaste vorm door kan gaan in het Zuiderpark.

Ook moet bekeken worden of de Dance Parade volgend jaar weer in de oorspronkelijke vorm, met een parade door het centrum van Rotterdam, kan plaatsvinden. Voor 10 juni moet hier uitsluitsel over komen.