DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) in Dordrecht verdenkt Sander V. ervan de 12-jarige Milly Boele te hebben gewurgd met een riem. Dat staat volgens een woordvoerster van het OM in de tenlastelegging, zo heeft ze donderdag gemeld.

Volgens de zegsvrouw staat daarin ook dat de 26-jarige agent Milly naar zijn woning heeft gelokt. Vervolgens zou hij de voordeur op slot hebben gedaan, haar mobieltje hebben afgepakt en onklaar hebben gemaakt.

Hij zou haar polsen hebben vastgebonden met tie-rips en haar hebben gedwongen om stil te zijn, op haar knieën te zitten en hem niet aan te kijken. V. bleef al die tijd in haar buurt, aldus het OM.

Vorige week lichtte de aanklager de tenlastelegging al toe in een persoonlijk gesprek met de directe familie van Milly en hun advocaat Frank van Ardenne.

''De ouders van Milly reageerden geschokt toen ze hierbij te horen kregen wat er is gebeurd met hun dochter'', zegt Van Ardenne donderdag in een reactie. Verder wil hij niet reageren.

Moord

Justitie maakte vorige week bekend dat ze Sander V. gaat vervolgen voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het dode lichaam. Eerder was de verdenking juridisch gezien minder zwaar, namelijk doodslag.

De 26-jarige agent van het korps Rotterdam-Rijnmond heeft het doden van het meisje bekend. Hij meldde zich bij de politie. Die vond daarna het lichaam van Milly in diens tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.

De vermissing en de dood van Milly leidden tot grote verontwaardiging in Dordrecht en de rest van het land. De schok werd nog vergroot toen een politieagent het misdrijf toegaf.