HENGELO - Letselschade-advocaat Yme Drost heeft aangifte gedaan tegen vereniging voor pedoseksuelen Martijn en haar bestuursleden.

Drost beschuldigt de vereniging van medeplichtigheid aan en uitlokking van de verkrachting van een peuter uit Glanerbrug door Geert B.

Deze 49-jarige Enschedeër zou zich hebben laten voorlichten door Martijn over het benaderen van kleine kinderen en het uitwissen van sporen.

De aangifte is mede gedaan namens de ouders van de 3-jarige peuter, liet Drost dinsdag weten.

Tbs

Geert B. is vorige week donderdag veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Zwolle achtte bewezen dat hij in 1991 in Deventer de 8-jarige Semiha Metin van het leven heeft beroofd.

Behalve voor doodslag is B. ook veroordeeld voor ontucht met twee minderjarige meisjes en het bezitten en vervaardigen van kinderporno.

Pedovereniging

Tijdens de behandeling van de zaak Metin heeft B. verklaard lid te zijn geweest van pedovereniging Martijn.

Die zou hem tips hebben gegeven als ''benader alleen meisjes uit de buurt die je al kent en geen wildvreemden'' en ''verstuur bestanden niet digitaal want dit laat sporen na''.

Medeplichtigheid

Aan de hand van deze verklaring vindt Drost dat Martijn zich schuldig heeft gemaakt aan medeplichtigheid. Niet alleen in de zaak van de 3-jarige peuter, maar ook in zedenmisdrijven met minderjarigen door anderen.

Drost vindt dat Martijn een criminele organisatie is, die verboden moet worden.

Martijn liet dinsdag op haar website weten geen tips te geven over het uitwissen van sporen. Ook ontkent ze iemand als B. te kennen.