LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag besloten dat de inhoudelijke behandeling van het proces over de moord op de 14-jarige Dirk Post op 1 en 2 juni niet doorgaat.

Als reden noemde de rechtbank tijdens een voorbereidende zitting dat een nadere rapportage van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waarom de advocate van de 15-jarige hoofdverdachte van de moord had gevraagd, nog niet beschikbaar is.

Een nieuwe datum is nog niet bekend. De behandeling van twee minderjarige medeverdachten (12 en 14 jaar) op 2 juni is ook voor onbepaalde tijd opgeschort.

Voorarrest

De 15-jarige hoofdverdachte Jaap van der H. blijft wel in voorarrest, zo besloot de rechtbank dinsdag. De twee vermoedelijke medeplichtigen zijn al enige tijd op vrije voeten.

Het proces zal uiteindelijk achter gesloten deuren worden behandeld. Begin maart honoreerde de rechtbank een verzoek hiervoor van de raadsvrouw van Van der H., Ilse van der Meer. Zij vindt haar cliënt te jong om een openbare zitting te ondergaan.

Geweld

Voorbijgangers vonden het lichaam van Dirk Post op 18 november vorig jaar in een bos aan de rand van Urk. Hij bleek een dag eerder door geweld om het leven te zijn gekomen.

Advocaten van de twee medeverdachten hebben gezegd dat hun cliënten er niet bij waren, toen Dirk stierf. Zij waren wel met de 15-jarige hoofdverdachte en het latere slachtoffer naar het bos gegaan.